Naish Test Kite Wind Surf Burgas 2007


Гледна точка на Инж. Славова
Kato za na4alo dobre-ima6e vse nqkakva prezentaciq na dyski,hvyr4ila,no vse pak lipsva6e naj-vajnoto-VQTYRA!
Ima6e qko pulene s/u dyskite Naish i malko dyjd. V edin moment mom4etata ot plovdivskata banda ne izdyrjaha na skukata i se raznoobraziha malko pred mestnata folk diskoteka.
Za syjaleniq nqmam snimki ot ve4erta v Roxy club, no za smetka na tova seriqta prodyljava ot snimkite v kafeto na OMV,kudeto dori na Vitan mu stana sku4no ot razgovorite im ili moje bi se napu6i okolo tqh. Za da zavyr6im na6eto priklu4enie se okazahme s Mariqn na nos Emine,kudeto be6e meko kazano zlove6to. Syjalqvam za lo6oto ka4estvo na nqkoi snimki,

06.11.2007
Pozdravi: inj.Slavova
Naish Test Kite Wind Surf Burgas 2007
Още снимки от
gallery.crazy-island.com


19.10.2007
Том пристигна в България още на 19.10 (събота) във Варна. Натоварихме оборудването, на багажника и заедно с Радичко (варненския ни дилър) от летището отидохме в малко бистро на плажа. 10 - 15 минути пътуване бяха предостатъчни да установим, че "говорим един език" - нямам пред вид английския, който за никой от тримата не е роден. Както каза Том, якото в този спорт е, че на всякъде по света срещаш хора, които мислят като теб и на практика винаги си като в свои води...  - верно е колкото и нечовешки добре да кара този пич извън водата е забавен непретенциозен тип, който си пада по партита и купони.

В Бургас пристигнахме късно следобеда, тъкмо влизахме в града, когато се обадиха Мони и Коки (нашия уиндсърф тим), че в този момент пристигат и те в Бургас с тестовото оборудване (добър синхрон - си помислих). Не познавам града и ако не беше Тошо (от нашия кайт тим) да ни посрещне и заведе до хотела, щяхме да обикаляме до среднощ. Настанихме се на бързо и излезнахме в центъра, групата нарастна като към нас се присъединиха Пепо (пристигнал за формула състезанието в Поморие) и Рая с приятеля си.

Небрежните разходка и вечеря в хода на нощта се трансформираха в яко обикаляне по клубове, което не попречи на другият ден  20.10.2007 в осем сутринта екипът да е на спота за сглобяване на материала. Студеното време, дребният дъждец и абсолютното безветрие не бяха онова, което си бяхме пожелали. Това не ни обезкуражи - вдигнахме знамената ;-)  опънахме шатрата, а хвърчилата, риговете и дъските дадоха цвят на сивия октомврийски плаж. Не след дълго се появиха и първите ни гости. Аплодисменти за всички от София, които не се стреснаха от снега, завалял в западна България и изминаха най-дългото разстояние, за да дойдат на тестовете. Кайт бригадата от Пловдив естествено пристигна в целия си състав, както и групата от Варна. Макар да не ставаше за каране нашия малък "event" ;-) се превърна в добър повод да се срещнем и да прекараме един студен, но приятен ден заедно. Поздравления за ентусиазма на Къри - сложи неопрена и влезе... даже покара новия Helix. Naish партито в Roxy събра всички, фенове на кайт и уиндсърфа и продължи почти до сутринта (thanks to Ballantine's), стана много добре, че и част от състезателите от формулата в Поморие "рискуваха" умерено. Няколко часа по-късно сутринта на  21.10.2007 вятърът награди ентусиастите, и така в рамките на двата дни получихме 10 от 10 - харесвам този резултат ;-).

Новите крила бяха в небето, бордовете на разположение на всеки желаещ както и всичкия уиндсърф материал. Том направи едно добро шоу - подобно каране съм виждала само на видео, част от фигурите се случваха буквално в пяната до самия пясък (вижте снимки) някои бяха толкова комплицирани, че дори не можех да ги осмисля. Т'ва е тенденцията каза Том - Freestyle New School изглежда така, сложни, комплексни супер-технични изпълнения, имаше и Old School moves за любителите на скокове ;-). Чудно беше, но като че ли малко. Към 11 часа вятърът взе да пада, дъждът се усили, а на обяд все едно някой дръпна шалтера и вентираторът спря. Бях любопитна да чуя отзиви за Helix - според каралите новия сигма кайт - това е крилото с абсолютната стабилност и контрол - "не трепва бе - стои като заковано";-), то не може да колабира и да те прати в Power-зоната, всичко там се случва адски плавно в комбинация с лек и удобен бар. Може би това е хвърчилото, което ще направи спорта наистина достъпен и безопасен (аз винаги ще предпочитам ундсърфа обаче), но със сигурност това ще бъде моето крило за всички случаи, когато уиндсърф се кара с платно по-голямо от 5.5. Torch затвърждава позицията си на най-добър Freestyle кайт, съчетаващ всички качества на досегашния Torch в комбинация с динамичността и скокливостта на Raven.

След всичко през изтеклите 2 дни ми се искаше уикенда да не свършва - събитието върна усещането за свобода и лято, въпреки оловните облаци надвиснали в октомврийското небе, още повече за понеделника изникна обещаваща прогноза. За съжаление част от екипа трябваше да поеме съответно към София и Пловдив. Том трябваше да стигне до Варна за полета си към Виена. Опитахме да променим датата, но не ни се получи... нищо до следващия път, защото междувременно изникна идеята да организираме съвместни тренинги за обучение на всички нива и спортни събития. Очаквайте новини!Искам да благодаря за вниманието и супер колегиалното отношение на Ники Димитров, Иво Чеширов, Юли и Съни и Пепи и Къри от Бургас.

Aloha!
Тина
crazy-island.com

P.S.
За неуспелите да присъстват на събитието, на разположение за тестове във Варна са :
Naish Torch 12, Naish Helix 14, Naish Thorn 131, Naish Sol 131 - 2008 г.

За контакти: 0888 925005 Радичко.
BACK


All Rights Reserved. Photos and Videos courtesy of :