Tarifa Spain

Тарифа е невероятно място за кайтсърф.
Намира се в южната част на Испания и гледа към Африка, само няколко мили от Гиблартар, където Антлатическият океан се среща със Средиземно море.
Градчето по себе си се състои от тесни улици, които се простират и след стените на стария град. Множеството сърф магазини показва, че повечето от посетителите са кайт или уиндсърфисти. Плажа започва от самия град и се простира около 6 км до Клуб Мистрал и продължава покрай Las Dunas което е още 8км плаж. Местата за нощуване са доста ограничени така, че е добре да се направи резервация поне 4 месеца предварително, ако планирате да бъдете там между Май и Октомври.
Тарифа е известен със двата преобладаващи ветрове- Levante, който духа от югоизток е най-често духащия вятър през лятото, когато си духа със седмици, ден и нощ. Като цяло Levante е по-силен, по-топъл и по-няма чоп във водата.
Западния вятър-Poniente е по срещан през пролетта и есента, той идва от Антлатическият океан, по-студен и перфектен за вълни. Най-доброто време за кайтсърф уроци в Тарифа е през лятото. Огромното пространство, плажа и равната вода правят този спот перфектен за всички, които се учат.
През пролетта и есента вятърът към брега е по-често явление, следователно вълните са по-големи и е идеално за по-напреднали кайтсърфисти. Има много екскурзии около Тарифа за рядкото дни, когато вятъра е слаб; планините, които са точно до града могат да бъдат разгледани чрез яздене или с колелета.
Също така има центрове за гмуркане, катерене, сърф и т.н.

Ако искате да посетите Африка може да отидете на дневна екскурзия до Мароко. Тарифа е идеално място за уиндсърф слалом. Платната, които се използват са от 3.5м до 6.5м. Levante дава перфектната гладка вода с леко офшорен вятър и малък прибой.
Тарифа предлага най-добрата комбинация от Испански и Европейски нощен живот.
Започва късно и приключва късно. Има различни барове и ресторанти, които биха задоволи всеки вкус. Ако искате да копунясвате, помнете че купона почва след 1h. Поне не трябва да ставате рано за да хванете вятъра.


Location of Tarifa Spain

View Larger Map
tarifa kite
tarifa kitesurfing
tarifa wind

Tenerife Spain

Остров Тенерифе е разположен в Атлантическият океан близо до бреговете на Африка.
Намира се в архипелага на Канарските острови и е най-големият от седемте острова. По произход, островът е вулканичен и е собственост на Испания с населението от 839 000 души. Най-високата точка на Тенерифе е връх Теиде – вулкан с височина 3718м. Това е и най-високият връх на испанска територия. На самия остров туризмът е по-добре развит в южните райони, които са по-горещи и сухи.
По-големите курортни комплекси са Playa de las Americas и Los Christianos. Стига общи приказки , да си дойдем на думата за вятъра. Условията за кайтсърф не са лоши. Най-популярният спот се казва El Medano и се намира на 10 мин. от летището, става дума за южното летище (на острова има две летища – Лос Родеос или северното летище (TFN) и Рейна София или южното летище (TFS)) . Има и други спотове, но не са така популярни и са малко опасни и с много камъни. El Medano не е лош спот, като изключим черния пясък, поревистия вятър, напречната вълна и многото кайтсърфисти, които буквално се прескачат , иначе духа доста често. Цяла година температурата на въздуха е 25-27°C, а на водата - 21-23°C. Хотелите, храната и пиенето са на доста прилични цени за европейски курорт. Само за равносметка: цена на единична стая в 3-звезден хотел точно на плажа (оправяш си линиите от хотелската стая) със закуска за 38 евро на ден, еee вярно извън сезона, но си е доста ефтино.

Тенерифе не е лош избор за почивка. Има доста места за обикаляне, заведения , магазини и т.н. Основен недостатък на острова, е че се намира на една ръка разстояние от Fuerteventura, и всички знаем там за какво става дума.......
Location of Tenerife

View Larger Map
   


BACK
All Rights Reserved. Photos and Videos courtesy of :